gina butiuc - achtung baby - p-v 2011

Construita predominant pe vibratia aerului, colectia reia intr-un registru luminos mesajul din „Livin’ black”. „Achtung, baby!” vorbeste despre libertate ca demers necesar, despre pastrarea identitatii intr-un context marcat acut tocmai de alterarea propriei esente.

„Achtung, baby!” este o calatorie intr-un univers definit initial de prezenta albului-ivoire, completat de tonuri luminoase de roz si bej peste care se insinueaza treptat miresme de lavanda. Calatoria continua in abisuri introducand subtil vibratia apei prin fluiditatea tonurilor de turcoaz, sugerate inatai prin aplicatiile realizate din pietre naturale. Textura diafana a voalului-chiffon, unduirea penelor, stralucirea discreta a cuartului sustin ideea de plutire, de dizolvare a formelor. Siluetele sunt longiline, taieturile si drapajele realizate pe verticala contribuind cu succes la conturarea senzatiei de alungire, de contururi difuze. Treptat, o data cu introducerea nuantelor telurice, siluetele devin mai precis conturate, contrastele tensionate, in contratimp cu epurarea liniei croiului.

Dincolo de alaturarile cromatice neobisnuite, colectia se remarca prin nonconformismul inserat pe tipare clasice, conturand un stil vestimentar caracterizat prin echilibru, ca nota distinctiva: stilul Gina Butiuc.

One Trackback:

[…] butonii si ceasul. Pentru femei este recomandata rochia de seara lunga, in croieli clasice sau rochia cocktail (de lungime pana sub genunchi), realizate din tesaturi pretioase, fara […]

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This