LIVIN’ BLACK este strigatul menit a indrepta atentia spre esenta, spre trasaturi considerate anacronice de societatea actuala. Colectia preia cateva elemente din goticul arhitectonic, stilizate si diluate pentru a putea fi integrate in vestimentatie. Pe aceste caracteristici, evidente in stilul monumental al primelor cinci piese, sunt introduse treptat elemente decorative specifice artei vestimentare.

Majoritatea tesaturilor sunt mate, opace prin aceste calitati accentuand ideea de ancorare in material. S-au folosit tesaturi grele, preponderent din fibre vegetale.

Decoratiile din pietre, dantela brodata si pene sau executate din materialul rochiei sunt realizate manual, unele prin tehnici specifice atelierului GINA BUTIUC.

Piesele colectiei urmeaza un crescendo in sens invers fata de crescendo-ul liniei muzicale. Pe masura ce ritmul este mai alert iar versurile castiga in agresivitate fiind tot mai evidente trasaturile heavy-metal, linia vestimentara se subtilizeaza, accentele monumentale devin difuze, piesele castigand tot mai mult in feminitate si complexitate.

Fara a avea pretentia de a oferi o solutie, piesa finala a colectiei LIVIN’ BLACK sugereaza, totusi, o concluzie. Insinuandu-se de la o piesa la urmatoarea, prin trasaturi ce decurg unele din altele, sugestia de intoarcere la feminitate si, in general, la esenta, nu este surprinzatoare.
Surprinzator si socant poate fi modul in care fiecare individ alege sa parcurga acest traseu.

Promovand stiluri muzicale ce au la baza rock-ul, TORQUEMADA exprima protestul unei generatii ce nu-si gaseste locul in societatea actuala. Indiferenta si mai ales insensibila, condusa de o clasa corupta, aceasta societate pare a construi viitorul pe valori alienate. Tineri si nonconformisti, membrii trupei TORQUEMADA transmit in mod original prin muzica lor suferinta acestei generatii.
Ali Said – tobe
Mark Mihele – bas
Toth Levi -chitara
Sebastian Stancu – voce

Lasa un comentariu:

*

Your email address will not be published.