gina butiuc - hold on - p-v 2010

Pornind de la ideea de eleganta construita pe tipare clasice, Hold on aduce in contemporaneitate stilul anilor ’50. Tinutele prezentate in prima parte a colectiei amintesc de grafismul acelei perioade, punctat subtil de accente punk, idee sustinuta prin cromatica sobra avand la baza negrul si alaturarea acestuia cu alb-fildes sau nude dar si prin accesorizarea austera.

Sobrietatea cromatica cedeaza locul, de la jumatatea colectiei, unei explozii de culoare schimbarea de registru fiind materializata prin introducerea treptata a dantelei si a aplicatiilor diafane, realizate manual, dar si prin prezenta unor accesorii deosebit de feminine (mitenele din dantela). Pentru aplicatii s-au utilizat, alaturi de dantela brodata decupata, pietre naturale si sticla de Murano, dar si pene, snururi din matase si panglici croite pe biais.

Prezenta nuantelor vibrante de galben, fucsia si albastru potenteaza tensiunea generata prin asocierea neobisnuita a culorilor transmitand in acest fel senzatia de forta, exuberanta si optimism.

Contrastul cromatic este completat de cel al tesaturilor, obtinut prin alaturarea texturilor mate (tafta din matase) cu cele cu luciu subtil (satin), precum si prin asocierea tesaturilor grele, opace cu texturi fluide, transparente (voal din matase naturala, chiffon), fapt ce sustine ideea de senzualitate insinuanta dezvoltata de croiul foarte apropiat de corp.

Ultimele piese ale colectiei revin partial la mesajul initial, pastrand  din acesta simplitatea si acuratetea croiului dar si puritatea cromatica. Intensitatea transmisa de negru in orice situatie se regaseste in piesele in indigo si culmineaza, desigur, cu piesa finala.

Pastrand trasaturile comune tuturor creatiilor Gina Butiuc, Hold on se distinge prin accesorizarea relaxata atentia fiind concentrata asupra croiului si imbinarii intre clasic si extravagant. Cele 18 piese ce alcatuiesc colectia  completeaza mesajul general de reafirmare a feminitatii, conturand un stil vestimentar construit pe simplitate si echilibru: stilul Gina Butiuc.

Lasa un comentariu:

*

Your email address will not be published.