gina butiuc - not that simple - t-i 2010-2011

Se spune că luxul trebuie să fie confortabil – altfel, nu e lux! Că atunci când îmbraci o haină trebuie să ai sentimentul că întâlneşti un vechi prieten, că e o prelungire a trupului tău, că-ţi exprimă şi-ţi întregeşte personalitatea. O haină este pentru tine atunci când, îmbrăcând-o pentru prima dată, o simţi că a avut dintotdeauna forma corpului tău

Luxul este expresia dorinţelor tale exprimate la superlativul absolut. Forma concretă a gândurilor îndrăzneţe, materializate impecabil. E senzaţie, emoţie, mesaj.

Se mai spune că lucrurile complexe sunt, de fapt, admirabile prin simplitatea lor. Prin curajul de a afirma esenţe pure, prin asumarea riscului de a dezvălui imperfecţiuni, fără măşti. Că liniile curate sunt cel mai anevoios de trasat. Croi riguros, tăieturi precise, siluete perfect conturate, texturi nobile, finisaje măiestrite – iată coordonatele luxului în vestimentaţie. Să ştii unde să te opreşti, să vrei enorm dar cu exact atât cât trebuie.

Iar dacă luxul a fost inventat cu o destinaţie anume, acea destinaţie a fost, cu siguranţă, femeia. Bântuită de nelinişti, devorată de pasiuni, sfâşiată între simplu şi complex, concret şi abstract, minte şi spirit. Modern şi decadent.
Iluzie.

Thank God, is not that simple!

(not) that simple aduce în prim – plan ideea de armonie, fiind lipsită de tensiunile cromatice prezente constant în colecţiile anterioare remarcabilă fiind, de asemenea, şi  absenţa negrului. Contrastele blânde, fără salturi brutale, susţin intenţia de a contura un microunivers dominat de feminitate şi sensibilitate. Alăturările neobişnuite de culori aparţinând unor registre diferite se menţin în limite armonice, impresia finală fiind cea de echilbru, de luminozitate caldă. Construită în principal pe tonuri de arămiu, bronz şi sienna, îmbogăţite prin prezenţa nuanţelor fine de gri-albăstrui, gri-verde, roz, lila sau brun, colecţia induce senzaţia de confort şi căldură. Nota de intensitate este transmisă prin prezenţa pieselor în roşu-burgund.

Armonia cromatică este completată de cea a texturilor leitmotivul colecţiei fiind mătasea naturală fie că este vorba de texturi rigide, grele cum sunt taftaua sau catifeaua, ori de voal- chiffon.

Aplicaţiile executate manual din dantelă brodată, pietre naturale, fâşii croite pe biais sau volanele ce marchează centrele de interes ale unor piese, dau nota distinctă a colecţiei.

(not) that simple vorbeşte, prin mijloacele specifice creaţiei vestimentare, despre feminitate, sensibilitate, senzualitate, exprimate insinuant ori explicit, potrivit momentului din evoluţia prezentării, conturând în acelaşi timp un stil vestimentar construit pe simplitate şi echilibru: stilul Gina Butiuc.

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This