gina-butiuc-something-to-be-t-i-2007-2008

Construita pe vibratia focului, „Something to be” aduce in prim-plan ideea de libertate, de afirmare a sinelui ca demers constient.

Destinata sezonului toamna-iarna 2007-2008 colectia este structurata in 2 linii distincte: casual si couture-a-porter.

Din punct de vedere cromatic, colectia aduce in atentie forta violetului modulata prin subtilitatea albului-fildes si profunzimea negrului.

Prezenta nuantelor vibrante de galben si fucsia potenteaza tensiunea generata prin asocierea neobisnuita a culorilor. Contrastul cromatic este completat de cel al tesaturilor, obtinut prin alaturarea stofelor de lana cu chiffon sau voal, cu insertii de catifea, ori satin din bumbac. Asocierea tesaturilor grele, opace cu texturi fluide, transparente sustine ideea de senzualitate insinuanta dezvoltata prin croiul foarte apropiat de corp. Pentru linia couture-a-porter s-au utilizat chiffon, georgette si satin din bumbac, agreat pentru luciul discret.

Ca trasaturi caracteristice, alaturi de aplicatiile executate manual din pietre naturale (ametist, cuart, perle de cultura colorate), broderiile din fir de mohair, bumbac ori matase prezente in toate colectiile, se pot remarca gaicile realizate din biais si creponarea manuala a materialului. Colectia este realizata pe tipare clasice, evidente in principal in taietura pieselor grele, pe care se insereaza elemente originale. Rigurozitatea croiului precum si acuratetea executiei se remarca in special prin potrivirea elementelor decorative din tesatura, precum si la nivelul clapelor, gaicilor si cordoanelor.

Prin croiul ce evidentiaza silueta, executia impecabila si maiestria finisajelor, „Something to be” contureaza un stil vestimentar construit pe simplitate si echilibru, stilul Gina Butiuc.

Pentru „Something to be” Loredana Cavasdan transpune intr-o maniera originala piese din repertoriul Ofra Haza sugerand melodic magia spatiului oriental.

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This