Politica de confidentialitate privind protectia datelor cu caracter personal

Incepand cu data de 25 mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE privind protectia persoanelor
fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a
acestor date (in continuare "Regulamentul") va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene. Prin
intermediul acestui Regulament se doreste crearea unui cadru legislativ unitar si uniform pe
teritoriul Uniunii Europene care sa nu mai necesite masuri nationale de implementare.

Este responsabil pentru operarea paginii web www.ginabutiuc.ro si are calitatea de operator SC
G.B. LIFESTYLE SRL, societatea inregistrata la Oficiul Comerţului cu numarul J05 /1059
/2014, CUI: 33361168, cu sediul social in Municipiul Oradea, str. SF. APOSTOL ANDREI nr.
54, bloc. PC 2, ap. 1, punct de lucru: Cluj-Napoca, str. I.C. Bratianu nr. 18, ap. 1, Romania,
Capital Social: 200 lei, tel: 0744 322 134, prin reprezentant legal Gina Butiuc.

Aceasta pagina web se adreseaza in special utilizatorilor cu varsta peste 18 ani, care au
capacitate de exercitiu.

In vederea respectarii obligatiilor care ne revin, derivand din Regulament, si avand in vedere ca
protectia datelor dumneavoastra reprezinta o preocupare majora si constanta pentru noi, am
elaborat prezentul document, care stabileste categoriile de date cu caracter personal pe care le
colectam la vizita dvs. pe pagina noastra web, scopul si temeiul prelucrarii, durata
prelucrarii, unde pastram si cui transmitem aceste date,  precum si drepturile pe care le aveti in
calitatea dvs de persoana vizata, implementate special pentru a asigura protectia drepturilor si
libertatilor fundamentale ale dvs. si, in special, a dreptului acestora la protectia datelor cu
caracter personal.

1. DEFINIȚII

  • „date cu caracter personal”- orice informatii privind o persoana fizica identificata sau
    identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care
    poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de
    identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un
    identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale
    fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
  • „prelucrare” inseamnă orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu
    caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea
    de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea,
    stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin
    transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau
    combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea;
  • „operator” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt
    organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de
    prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci cand scopurile si mijloacele prelucrarii
    sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice
    pentru desemnarea acestuia pot fi prevazute in dreptul Uniunii sau in dreptul intern;
  • „persoana imputernicita” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica,
    agentia sau alt organism care prelucreaza datele cu caracter personal in numele
    operatorului;

Va asiguram ca datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate in mod legal, echitabil si
transparent, doar pentru indeplinirea scopurilor explicite care v-au fost aduse la cunostinta.
SC G.B. LIFESTYLE SRL, in calitate de operator, prelucreaza datele intr-un mod care asigura
securitatea adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin
luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare.   

 2. Datele dvs. cu caracter personal pe care le prelucram. Scopul. Temeiul. Durata prelucrării

Colectam de la dvs. doar acele date cu caracter personal care ne sunt necesare pentru a va putea
oferi posibilitatea de utilizare a paginii noastre web, pentru a putea onora comenzile dvs, pentru a
va putea oferi acces la produsele noastre si pentru a va putea tine la curent cu produsele,
serviciile si ofertele noastre (marketing direct), in masura in care acest lucru este permis de
reglementarile legale sau se realizeaza pe baza consimtamantului dvs.
In general prelucram urmatoarele date cu caracter personal ale dvs.:

  • Nume si prenume
  • Adresa de contact si adresa de livrare
  • Numar de telefon
  • Adresa de e-mail
  • IP

Fiecare categorie de date va fi colectata in scopuri determinate, explicite si legitime si nu sunt
prelucrate ulterior intr-un mod incompatibil cu aceste scopuri si vor fi pe o perioada care nu
depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate.
Pentru a asigura principiul transparentei informatiilor la prelucrarea datelor dvs. cu caracter
personal, va comunicam in cele ce urmeaza modul in care prelucram datele tale, scopurile si
temeiul juridic (baza legala) al activitatilor prin care prelucram aceste datele.

Crearea unui cont

In momentul crearii unui cont de utilizator pe site-ul nostru  www.ginabutiuc.ro , va solicităm si
colectam numele, prenumele, adresa, nr. de telefon și adresa de email, IP. Aceste date cu caracter
personal ne sunt necesare in scop precontractual, pentru a va putea permite sa accesati produsele
noastre si pentru a putea efectua o comanda, temeiul prelucrarii fiind obligatia contractuala. In
masura in care nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor dvs. SC G.B. LIFESTYLE SRL nu va
putea onora si livra comenzile dvs.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi pastrate pe intreaga existenta a contului creat, pana in
momentul stergerii contului, insa nu mai mult de o perioada de 3 ani de la data ultimei
autentificari in cont sau a ultimei comenzi. Te vom notifica inainte de a inchide contul tau de
client si a sterge toate datele asociate acestui cont de client. In masura in care ulterior crearii
contului ati plasat o comanda, datele dvs. vor fi pastrate pe o perioada de 3 ani de la data plasarii
ultimei comenzi acesta fiind termenul de prescriptie.

Datele dvs. prelucrate la momentul crearii contului nu fac obiectul unei decizii bazate exclusiv
pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, nu vor fi divulgate niciunui tert si nu vor
face obiectul unul transfer catre o tara terta sau o organizatie internationala.

Realizarea unei comenzi

In momentul completarii si finalizarii formularului de comanda, va solicitam si colectam de la
dvs. numele, prenumele, adresa de contact, adresa de livrare, nr. de telefon, adresa de email si IP-
ul. Aceste date cu caracter personal ne sunt necesare in scop contractual, pentru a va putea onora
comenzile, a livra produsele la adresa indicata, a ne executa obligatiile de garantie asociate
produselor, sau, dupa caz, a face un retur de produse. Temeiul prelucrarii il reprezinta obligatia

contractuala dintre parti astfel cum a fost ea stabilita prin Termeni si Conditii. In masura in care
nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor dvs. SC G.B. LIFESTYLE SRL nu va putea onora si
livra comenzile dvs. Totodata, datele dvs. cu caracter personal ne sunt necesare pentru a
completa si livra facturile fiscale aferente produselor livrate. Datele dvs. de plata online nu vor fi
accesibile si nici nu vor fi stocate de catre SC G.B. LIFESTYLE SRL, ci doar de furnizorul
serviciului de plata electronica sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date
de identificare a cardului, despre a carei identitate veti fi informati, anterior introducerii efective
a detaliilor cardului pe care il folositi pentru plata online. Singurele date privind plata efectuata
pe care noi le vom stoca sunt cele legate de data initierii si finalizarii tranzactiei precum si
situatia platii. In temeiul obligatiei legale datele dvs. cu caracter personal necesare intocmirii
documentelor de plata, vor fi furnizate partenerilor nostri contractuali care ne furnizeaza
serviciile IT si vor fi folosite in vederea depunerii declaratiilor fiscale si contabile la autoritatile
fiscal.
Datele dvs. cu caracter personal vor fi pastrate pe intreaga durata a raportului contractual,
precum si pe un termen de 3 ani de la data plasarii ultimei comenzi acesta fiind termenul de
prescriptie.
Pentru a ne putea executa la timp si conform obligatiile asumate, datele dvs. cu caracter personal
for fi divulgate partenerilor nostri contractuali de incredere, selectati in mod atent:

  •  furnizorul serviciului de stocare a datelor pe servere externe situat in Romania;
  • furnizorul serviciilor de contabilitate
  • furnizorul serviciilor de comunicari si transmiteri corespondenta pe e-mail
  • furnizorul serviciilor de telefonie mobila care ne ajuta sa tinem legatura cu dvs, situat in Romania;
  • curieri cu care avem incheiat un raport contractual;
  • procesatorii serviciului de plati online

Datele dvs. prelucrate la momentul plasatii unei comenzi nu fac obiectul unei decizii bazate
exclusiv pe prelucrarea automata si nu vor face obiectul unui transfer catre o tara terta sau o
organizatie internationala.

Newsletter – Marketing Direct

Abonarea si dezabonarea la newsletter-ul ginabutiuc.ro este gratuita si voluntara si se face
exclusiv in baza consimtamantului dvs. Newsletter-ul reprezinta un mijloc de informare periodic,
exclusiv electronic (e-mail) asupra Bunurilor, Serviciilor, Promotiilor etc. vanzatorului intr-o
anumita perioada, fara niciun angajament din partea vanzatorului cu referire la informatiile
continute de acesta.

Pentru a asigura serviciile de marketing colectam de la dvs. adresa de e-mail, nr. de telefon,
nume, prenume. Aceste date vor fi folosite in mod exclusiv pentru a va tine la curent cu privire la
produsele, serviciile si ofertele noastre. Temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal il
reprezinta consimtamantul dvs, durata prelucrarii fiind intreaga durata a existentei
consimtamantului. Consimtamantul poate fi retras oricand printr-un email trimis la adresa de
mail contact@ginabutiuc.ro sau prin accesarea link-ului de dezabonare din cuprinsul e-mailului
primit de la noi si va avea drept consecinta incetarea prelucrarii. Retragerea consimtamantului nu
va afecta legalitatea prelucrarii efectuata inainte de retragerea acestuia.

Datele dvs. nu vor fi transferate catre niciun alt operator sau imputernicit si nu vor fi transmise
catre nicio tara terta si/sau organizatie international.

Cookie-uri

Site-ul ginabutiuc.ro foloseste cookie-uri, acestea fiind date stocate pe hard disk-ul utilizatorului,
continand informatii despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezinta un avantaj in
folosul vizitatorilor, acesta permitand memorarea unor optiuni de navigare in site precum limba
in care se afiseaza site-ul, tipul de filtre care se aplica la afisarea unor anumite pagini,
memorarea numelui de utilizator si a parolei pentru un acces rapid la continutul site-ului.
Neacceptarea unui cookie nu inseamna ca utilizatorului ii va fi refuzat accesul de navigare in site
sau de citire a continutului acestuia. Cu ajutorul cookie-urilor, proprietarii de site-uri pot
monitoriza si segmenta interesele utilizatorilor fata de anumite zone sau aplicatii ale site-ului,
fapt care le permite ulterior imbunatatirea experintei de navigare, introducerea unui continut
relevant pentru utilizator etc. Unii dintre partenerii nostri de afaceri folosesc cookie-uri pe site-ul
nostru (ex: cei care isi fac publicitate). Cu toate acestea, nu avem acces si nici nu putem controla
aceste cookie-uri.

Aceste fisiere cookie ne permit sa salvam adresa dvs. de e-mail, astfel incat sa fiti recunoscut si
logat automat la vizita dvs. urmatoare.

Bineinteles ca puteti accesa pagina noastra web si fara cookies. In cazul in care nu doriti sa
recunoastem computerul dvs., puteti sa impiedicati stocarea de cookies pe hard discul dvs. prin
dezactivarea stocarilor de cookies in setarile browser-ului dvs. Puteti consulta modul detaliat de
functionare in instructiunile browser-ului dvs. Daca nu acceptati cookies, aceasta poate conduce
la limitari functionale ale ofertelor noastre.

Link-uri

Acest site contine link-uri catre alte site-uri. SC G.B. LIFESTYLE SRL nu este responsabil de
politica de confidentialitate practicata de acestia.Va recomandam consultarea in prealabil a
termenilor legali si a celorlalte informatii referitoare la colectarea informatiilor cu caracter
personal. Normele expuse in acest text se aplica doar in cazul informatiilor colectate pe acest
site.
Atunci cand accesati o pagina web care contine plugins, browser-ul dvs. stabileste o legatura
directa cu serverele furnizorilor respectivi. Continutul plugins-ului va fi transmis de furnizorul
respectiv direct catre browser-ul dvs. si va fi integrat de acesta in pagina web. Prin integrarea
plugins-ului, furnizorul respectiv primeste informatia ca browser-ul dvs. a accesat pagina noastra
web. Aceasta se intampla indiferent daca aveti un profil pe reteaua sociala respectiva sau daca
tocmai v-ati logat.
In cazul in care sunteti logat pe reteaua sociala respectiva, aceasta poate atribui vizita pe pagina
noastra web profilului dvs. de pe reteaua sociala respectiva. Daca interactionati cu plugins, de
exemplu prin actionarea butonului „Imi place” de pe Facebook sau faceti un comentariu,
informatia corespunzatoare va fi transmisa direct catre furnizorul respectiv si stocata acolo.
Informatii privind scopul si volumul colectarii datelor, prelucrarea si utilizarea ulterioara a
datelor cu caracter personal prin furnizorul respectiv, cat si drepturile dvs. si posibilitatile de
setare referitoare la acestea in vederea protectiei vietii dvs. private, gasiti in instructiunile
referitoare la protectia datelor ale furnizorului respectiv.

3. Securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Securitatea datelor dvs. cu caracter personal sunt o prioritate pentru noi. Va asiguram de faptul
ca orice prelucrare a datelor se face cu respectarea principiilor garantate de Regulament si

prelucrate intr-un mod care asigura securitatea adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv
protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a
deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare, prin
punerea in aplicare a unor politici interne adecvate de protectie a datelor.
Acest site adopta toate masurile de securitate necesare protejarii informatiilor personale ale
utilizatorilor nostri. In momentul completarii datelor personale pe site-ul nostru, informatiile vor
fi protejate atat offline, cat si online. Toate informatiile cu caracter personal vor fi prelucrate prin
intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul
unui lacat, pozitionat in partea de jos a ferestrei de browser Microsoft Internet Explorer.

4. Drepturile dvs. în calitate de persoană vizată

Regulamentul 679/2016 asigura protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor
fizice si in special a dreptului acestora la protectia datelor cu caracter personal. In ceea ce
priveste datele dvs. cu caracter personal, aveti dreptul de a solicita exercitarea oricarui din
urmatoarele drepturi in vederea garantarii protectiei datelor dvs. cu caracter personal:

  • dreptul de a avea acces la datele dvs: puteti solicita sa vi se comunice categoriile de date
    cu caracter personal care sunt prelucrate, scopul in care are loc prelucrarea, destinatarii
    carora le-au fost sau vor fi comunicate, perioada pentru care se preconizeaza ca vor fi
    stocate sau, daca acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta
    perioada; existenta unui proces decizional automatizat incluzand crearea de profiluri
  • dreptul de a solicita rectificarea datelor: in situatia in care exista erori cu privire la datele
    care va sunt prelucrate, aveti posibilitatea de a solicita corectarea sau completarea lor.
    Vom comunica rectificarea fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia
    cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi
    disproportionate.
  • dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor: aveti dreptul de a solicita
    restrictionarea prelucrarii datelor in urmatoarele situatii: daca ati contestat exactitatea
    datelor, pentru o perioada care ne permite sa verificam exactitatea datelor; daca
    prelucrarea este ilegala, iar dvs. va opuneti stergerii datelor cu caracter personal,
    solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; daca subscrisa nu mai am nevoie de
    datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati  pentru constatarea,
    exercitarea sau apararea unui drept in instanta; daca v-ati opus prelucrarii pentru
    intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza
    asupra drepturilor dvs.
  • dreptul de a solicita stergerea datelor: puteti solicita stergerea datelor prelucrate, daca
    datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate
    sau prelucrate, daca v-ati retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic
    pentru prelucrarea acestora; daca va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care
    sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; datele cu caracter personal au fost prelucrate
    ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
    datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale
    societatii informationale.
  • dreptul de a va opune prelucrarii: aveti dreptul sa va opuneti in orice moment prelucrarii
    datelor dvs. in scop de marketing direct, inclusive crearii de profiluri, in acest caz datele
    dvs. vor fi sterse. 
  • dreptul de a va opune sa faceti obiectul unor decizii automate bazate exclusiv pe
    prelucrarea automata, inclusiv profilare.

Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o simpla cerere adresata SC G.B. LIFESTYLE SRL,
in calitate de operator, la adresa de email  contact@ginabutiuc.ro.

In situatia in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile, aveti posibilitatea de a va adresa
cu o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

5. Date de contact

Prezenta Politica se completeaza cu celelalte politici specifice ale SC G.B. LIFESTYLE SRL si
Termenii si Conditiile pe care le puteti accesa de pe site-ul nostru. Orice schimbare a termenilor
prezentei politici va fi comunicata catre utilizatori prin e-mail, astfel incat acestia sa fie
permanent informati cu privire la informatiile pe care le colectam, cum le utilizam si in ce
circumstante, daca exista, le facem publice. Utilizatorii vor putea fi sau nu de acord cu utilizarea
informatiilor in alte scopuri. Vom utiliza informatiile in concordanta cu politica sub care au fost
culese informatiile.

Prezenta informare este limitata la pagina noastra web si nu este valabila pentru paginile web ale
operatorilor terti, care pot fi accesate prin intermediul acestei pagini web. Nu avem nicio
influenta asupra prelucrarii datelor de catre acesti operatori terti si nu ne asumam nicio
responsabilitate sau raspundere in legătură cu aceste pagini web.
 
SC G.B. LIFESTYLE SRL
Persoana responsabila: Gina Butiuc
Telefon: 0744 322 134
E-mail: contact@ginabutiuc.ro

Ultima actualizare 10.12.2019.