ROCHII SIMPLE

Se spune – si pe buna dreptate – ca cel mai important detaliu al unei rochii e femeia care o poarta, ca imbracamintea ar trebui sa fie o extensie a personalitatii acesteia. Ca rochia trebuie sa o puna cat mai mult in evidenta asa cum este ea, sa o faca sa straluceasca in modul cel mai complex, nu sa o striveasca, cum cel mai adesea se intampla. Cu toate acestea, cele mai multe femei sunt reticente fata de alegerea unei rochii simple considerand simplitatea indezirabila sau incapabila sa le evidentieze asa cum si-ar dori sau sa indice cu precizie statusul lor social.

Simplitatea merge de mana cu siguranta de sine, cu increderea, cu puterea. Simplitatea te dezvaluie in moduri in care doar cei ce nu au prea mult de ascuns indraznesc a se dezvalui. Simplitatea e apanajul complexitatii implicite, e octava superioara a sofisticarii ce nu are nevoie de artificii pentru a se exprima sau pentru a compune simfonii pentru afirmare.

Statement-ul unei rochii simple e declaratia femeii ce si-a gasit echilibrul cu sine, care stie cine si ce este in fiecare moment si care a inteles ca articolele vestimentare si de styling sunt instrumente in slujba sa, nu invers. Ca acestea trebuie sa o serveasca, sa o implineasca si sa transmita despre sine mesajul sau de autenticitate.

E aceasta incredere confundata cu aroganta? Desigur, cu atat mai mult cat femeia ar trebui sa fie vulnerabila, sensibila si nesemnificativa iar indrazneala de a-si afirma increderea in sine ar putea fi o obraznicie in sine.

Simplitatea este insa, tot mai mult, atributul puterii, al unui status social inalt, pozitii asimilate in mod axiomatic cu standarde ce nu au nevoie de artificii pentru a fi afirmate. Sunt implicite. Desigur, simplitatea vestimentara e necesar a fi sustinuta prin cele mai inalte standarde de calitate, astfel incat sa fie in totalitate exclusa posibilitatea de a fi interpretata ca austeritate sau asceza desi, dincolo de semnificatiile spirituale, chiar si acestea transmit subtil acelasi mesaj de forta si control desavarsit asupra propriei persoane.

sursa foto: aici

 

Gina Butiuc

fashion designer

consultant de imagine

Pin It on Pinterest

Share This