FRUMUSETE

Eliberarea femeii din corset, introducerea stilului androgin in vestimentatia feminina, frumusete in afara tiparelor, simultan cu relaxarea costumului barbatesc si asimiliarea ideii de eleganta barbateasca cu o usoara nota de impertinenta – oricine citeste printre randuri, ascunzandu-si un zambet, rosteste in gand: les annees folles”… Stralucire, libertate, obraznicie, descatusare, bucurie de viata, non-conformism, uitarea inhibitiilor, sfidarea regulilor – sau, poate, ridicarea placerii la rang de arta in care regula e ca nu exista reguli.

 

100 de ani mai tarziu, continuam sa aspiram la frumusete, dar si la vesnicie pentru a ne putea bucura de ea. In acest efort, au pierdut femeile esenta fenimintatii? Au reinterpretat barbatii ideea de sensibilitate? Au migrat periculos valorile intre sexe astfel incat frumusetea, eleganta, rafinamentul s-au redefinit, limitele devenind confuze? Este frumusetea un act de curaj, un statement, o necesitate – sau a devenit deja o obligatie?

 

Cert ramane faptul ca, femei si barbati deopotriva, cautam in continuare frumusetea in fiecare dintre noi, in ceilalti, in emotii si in lucruri. Ca un esential demers de cucerire a eternitatii.

 

“Frumusetea este eternitatea care se priveste lung in oglinda.” (Khalil Gibran)

 

Gina Butiuc

fashion designer

consultant de imagine

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This