batista-de-buzunar-gina-butiuc

Daca in ultimele decenii moda parea a fi devenit apanajul femeilor, de cativa ani incoace echilibrul pare a se restabili, ducandu-ne cu gandul spre alte epoci istorice cand barbatii si femeile acordau in egala masura atentie vestimentatiei si accesorizarii acesteia. Batista de buzunar este accesoriul ce ilustreaza cel mai bine apetitul domnilor spre a experimenta in privinta imprimeurilor si a culorilor.

Pentru inceput, e bine sa stii ca buzunarul de la piept al sacoului are un singur rol: decorativ, nefiindu-i atribuita nici o utilitate. Asadar, in momentul in care ai imbracat un sacou ar trebui sa ai automat in vedere faptul ca acel buzunar a fost creat cu scopul ca tu, ca barbat, sa poti aduce un minim de creativitate in tinuta ta. Probabil iti spui ca imaginatia este un atribut feminin, insa realitatea te va contrazice drastic daca vei privi cat de multi barbati activeaza in profesii creative. Asadar, daca oricum ai fost inzestrat de natura cu o personalitate complexa, e chiar pacat sa privezi imaginea ta de acele detalii care o insufletesc.

Batista de buzunar este accesoriul care poate suaviza o tinuta austera. Este patratelul de material ce poate face legatura intre diversele piese vestimentare, fie ca vei alege o potrivire cromatica sau una de detaliu. Recomandarea mea este sa nu asortezi niciodata batista de buzunar cu accesoriul de la gat, fie ca e vorba de cravata, Ascot sau papion, dar sa ai grija sa creezi o legatura subtila intre acestea printr-un detaliu. 

Pe de alta parte, batista de buzunar poate fi acel detaliu din intreaga ta tinuta ce reflecta cel mai bine personalitatea ta. S-ar putea ca in alegerea culorii sau stofei sacoului sa fii mai retinut tocmai pentru a-i oferi o mai mare versatilitate, insa batista reprezinta o investitie minora in ansamblul tinutei astfel incat iti va permite sa experimentezi. In plus, prin apropierea de fata, va evidentia mai bine trasaturile creand un centru de interes in partea superioara a corpului, mai ales ca de multe ori vrem sa distragem atentia din zona taliei sau a soldurilor.

Pentru batiste se folosesc materiale diverse, intre cele recomandate aflandu-se matasea, casmirul, lana, inul si bumbacul. Evitati batistele din poliester, chiar daca va spuneti ca batista e un detaliu mic si nimeni nu va observa, important e sa aveti o pata de culoare. O batista de calitate inferioara va da intregii tinute un aer ieftin pe cand una dintr-o tesatura nobila va accentua nota de distinctie generala.

Intr-o tinuta formala, in tonuri inchise completata de camasa alba sau albastra o batista intr-o culoare stridenta va fi de prost gust. Intr-un astfel de ansamblu vestimentar, alegeti o batista de buzunar alba sau intr-o nuanta din aceeasi gama cu a sacoului insa intr-o nuanta mai deschisa si pliati-o in modul prezindential (cel clasic, ce lasa la vedere o dunga de un centimetru deasupra buzunarului). 

Batista se poarta si la sacourile casual, asortate la jeans sau pantalon chino. Alegeti imprimeuri interesante si asocieri cromatice in care va regasiti si asezati-o in buzunar intr-un mod usor boem, aparent dezordonat. Cautati veste care au buzunar la piept (vestele Gina Butiuc sunt realizate cu buzunar la piept!) astfel incat si atunci cand aveti o tinuta relaxata sa nu fiti nevoiti sa renuntati la acest accesoriu.

 

Gina Butiuc

fashion designer

sursa foto: arhiva personala

Pin It on Pinterest

Share This