ASCOT

Deseori denumit „esarfa”sau „lavalliera”, Ascot-ul este alternativa nobila si relaxata pentru rigida cravata sau a formalului papion. Originile Ascot-ului sunt vechi, insa a devenit popular prin intermediul lui Beau Brummel, personaj cunoscut in societatea londoneza din prima jumatate a secolului al XIX-lea ca un veritabil arbiter elegantiorum. 

Daca initial Ascot-ul a fost mereu asociat cu mediul militar si, ulterior, monden, in timp acest accesoriu a fost preluat in vestimentatia participantilor la cursele de cai, celebre in micul oras Ascot din  comitatul Berkshire, posesiune a familiei regale britanice.

In fapt, Ascot-ul este un accesoriu masculin realizat din matase sau casmir ce se poarta legat cu un nod simplu pe sub camasa, lasand primul nasture descheiat. De aici rezida si gradul ridicat de confort pe care-l confera purtatorului, completat cu succes de aerul nonsalant pe care-l ofera tinutei.

In prezent, cravata Ascot a depasit barierele de mediu sau de eveniment, putand fi inclusa in majoritatea tipurilor de tinute, de la cele casual pana la cele formale sau de ceremonie. Importanta este alegerea texturilor, a imprimeurilor si asortarea subtila cu alte detalii din vestimentatie.

 

GinaButiuc

fashion designer

sursa foto: arhiva peronala

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This