costum-la-comanda-gina-butiuc

Desigur, orice produs care este realizat la comanda este mai scump decat unul de serie. Un costum la comanda nu face, desigur, exceptie, cu atat mai putin cu cat acesta este considerat a reprezenta perfectiunea in arta croitoriei fiind piesa ce presupune maximum de maiestrie si rigoare.

Dar de ce este scump un costum la comanda?

In primul rand datorita raritatii. Produsele rare, sunt scumpe. Cei care stapanesc arta croitoriei sunt tot mai putini iar cei care realizeaza costume barbatesti sunt si mai putini. Avand in vedere implicarea personala si limitele fizice pe care orice om le are, e evident ca aceste produse sunt in numar mic – iar tot ceea ce e putin e scump.

Manopera complexa, cu unele etape realizate manual, creste de asemenea costul unui costum la comanda. Incepand cu elaborarea tiparului personalizat pentru fiecare client, pe baza masurilor acestuia, continuand cu croiul si  elaborarea efectiva ce se realizeaza de asemenea in sistem manufacturier ori semimanufacturier, cu probele si toate modificarile ce decurg din acestea si, nu in ultimul rand, detaliile de personalizare ori finisajele ce se executa manual – ei bine, da! – toate acestea se reflecta in pretul final. E important de stiut inclusiv faptul ca un sacou barbatesc la comanda lucrat dupa toate regulile se calca manual iar croitorii batrani obisnuiesc sa spuna ca un sacou a fost bine finisat doar daca a fost calcat 10 ore. De aceea noi nu prea avem nevoie de sauna… 🙂

Oare ai vazut un costum la comanda impecabil realizat dintr-o stofa proasta? Sunt sigura ca nu. Stofele de calitate superioara, din lana sau alte fibre naturale, uneori chiar pretioase, au un pret ridicat. Permanent am fost preocupati sa oferim clientilor nostri cele mai bune alternative in alegerea tesaturilor iar incepand de anul trecut suntem parteneri Holland&Sherry, parteneriat initiat de renumitul producator. Alaturi de aceste tesaturi exclusiviste – desigur, de o calitate extrem de ridicata –  utilizam tesaturi produse in tari cu mare traditie in domeniu(Italia, Anglia). Din pacate, anul trecut singura fabrica romaneasca ce mai producea stofe barbatesti de buna calitate – la preturi relativ accesibile – a inceput procedura de faliment. Desigur, nu e deloc ieftin sa te bazezi doar pe furnizori externi. Inclusiv taxele de curierat se regasesc, din pacate, in pretul final. Din fericire, calitatea este ceea ce va umbri disconfortul produs de pret.

Un produs final de calitate ridicata se obtine folosind furnituri de calitate ridicata. Cu axceptia captuselii, toate acestea sunt lucruri pe care tu nu le vezi – insa le simti si le apreciezi, sunt sigura. Captuseala naturala iti ofera confortul pe care l-ai dorit dintotdeauna. Stiu ca de cand porti produsele Gina Butiuc te-ai obisnuit cu acest tip de confort si s-ar putea sa fi devenit axiomatic pentru tine. Captuseala naturala – la fel ca si stofa naturala – permite corpului sa respire fara a vea parte de neplacutul „efect de sera” pe care fibrele sintetice il produc. Captuseala naturala insa costa de 10 ori mai mult decat cea din poliester! Si, ca sa stii, in definirea umarului unui sacou barbatesc la comanda se folosesc 5 furnituri simultan. Nu ai vrea ca in timp acestea sa se deformeze, nu?! Furniturile de calitate asigura durabilitatea produsului final iar in timp acestea vor lua forma corpului tau. De aceea exista expresia „comod ca o haina veche”.

Accesoriile sunt esentiale fiindca nu vei aprecia niste nasturi din plastic ordinar pe costumul tau bespoke. Uneori folosim nasturi lucrati manual, din lemn, os sau piele. Stiu ca faci diferenta… Iar toate sacourile noastre sunt personalizate prin brodare pe captuseala cu numele tau si al meu…

Si, la final, dar nu in ultimul rand, se afla atentia si grija pentru detalii. Cei care lucreaza la costumul tau stiu ca vrei manseta mai larga fiindca iti place sa porti camasa cu butoni, ca nu te simti bine in gri sau ca dungile verticale iti amintesc de bunicul tau. Iar in fiecare articol lucrat pentru tine, in multe ore si uneori sub presiune fiindca uneori iti amintesti in ultimul moment ca ai o nunta, se afla si putin din sufletul lor.

De aceea, peste ani, cand vei fi uitat pretul, iti vei aminti doar cum te-ai simtit purtand costumul tau Gina Butiuc.

 

Gina Butiuc

fashion designer-ul tau

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This