gina butiuc - costum barbatesc la comanda

Considerat a intruchipa stadiul de perfectiune in arta croiului, un costum barbatesc la comanda sau, definit cu pretentiosul termen “be spoke”, urmeaza un traseu indelungat si minutios. Procesul incepe cu alegerea stofei, stabilirea detaliilor de croi si de accesorizare si luarea detaliata a masurilor si continua cu elaborarea tiparului tau personal pe baza acestor masuri dupa care va fi croit. In functie de conformatia ta si stilul de lucru al celui ce va realiza costumul, vor fi necesare minim 2 probe inainte sa vezi costumul in stadiu final. La prima proba tinuta va fi destul de aproximativa in sensul ca totul va fi ceva mai larg si ceva mai lung, nu vei avea buzunarele si gulerul aplicate la sacou iar maneca va fi probata separat. Desigur, nu va fi captusit si nu vei avea butoniere si nici nasturi. In ceea ce priveste pantalonul, va fi de asemenea fara buzunare si fara betelie si, desigur, nu va avea tivul finisat. Tivul pantalonului se stabileste doar dupa aplicarea beteliei si pentru a se definitiva e necesar ca proba a doua sa se realizeze cu pantofii potriviti. La a doua proba sacoul va fi aproape ca in stadiul final, daca nu mai sunt necesare alte ajustari ramanand doar sa fie captusit, aplicate butonierele si nasturii si calcat final. Este necesar ca a doua proba a sacoului sa se realizeze cu o camasa potrivita sau sa fie realizate in paralel pentru ca raportul lungimilor manecilor sa fie cel optim.

Produsul final va fi un costum care se potriveste perfect conformatiei tale si care te va individualiza.

Costumele barbatesti Gina Butiuc realizate la comanda sunt personalizate cu logo-ul Gina Butiuc si numele clientului brodate pe captuseala sub buzunarul interior stang. Un alt detaliu-semnatura ce va individualiza un costum Gina Butiuc este dosul de guler realizat din pasla colorata cu insertii inprimate.

Trebuie sa fie bine inteles faptul ca un costum barbatesc la comanda va avea un pret superior oricariu alt produs realizat in serie.

Termenul “made to measure” nu are nici o legatura cu imbacamintea realizata “la comanda”. Cei mai multi clienti, indusi in eroare de termenul “made to measure”, cred ca cei ce il utilizeaza in descrierea produselor le vor oferi articole de imbracaminte realizate “la comanda”. De fapt vi se livreaza produse de serie care vor fi ajustate, cu mai multa sau mai putina pricepere, dupa masurile voastre. Nu veti veni in contact cu un croitor. O vanzatoare – sau un vanzator – convertiti in consileri de vanzari va va pune sa probati succesiv diferite marimi din produse finite realizate pe masuri standard pentru a va incadra intr-o anumita tipolgie si dupa acest algoritm produsele comandate vor fi ajustate. In majoritatea cazurilor clientul va mai face ajustari si pe cont propriu pentru ca hainele sa fie purtabile. E de bun simt sa intelegi ca pretul unui astfel de costum trebuie sa fie mai mic fata de cel al unui costum barbatesc la comanda.

 

Gina Butiuc

fashion designer

sursa foto: galeria personala

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This