camasi barbatesti la comanda - gina butiuc

Situata pe treapta cea mai inalta in simfonia stilului vestimentar masculin, camasa alba este articolul considerat a fi cel mai versatil si care rezista tuturor curentelor si tendintelor in fashion. Camasa alba este insa si articolul vestimentar pentru putarea caruia e necesar cel mai ridicat nivel de educatie vestimentara si, asa cum obisnuiesc sa le spun clientilor, pentru care e nevoie sa te ridici la nivelul pe care-l merita.

Trebuie sa stii sa porti camasa alba. Sa te ridici la inaltimea nobletei ei. Altfel, esti doar un alt muritor care si-a pus camasa alba alaturi de costumul negru fiindca asa-i spuneau convenientele ca trebuie sa fie imbracat ca mire. Sau la o inmormantare. Sau, lipsa de educatie si de imaginatie l-au convins ca e tinuta business ideala.

Pentru inceput, ar trebui sa stii ca albul este nonculoarea ce avantajeaza pe foarte putini fiindca reflecta puternic lumina. Alaturarea ei in proximitatea fetei va evidentia toate imperfectiunile tenului, incepand cu cearcanele si terminand cu diverse pete sau ititatii ale pielii.

Un alt detaliu de care ar fi bine sa tii cont inainte de a purta o camasa alba este tipul de contrast pe care albul il realizeaza cu alte culori. In compania culorilor inchise (bleumarin, griuri neutre si nonculoarea negru) contrastul este maxim, agresiv, mesajul transmis fiind unul de distanta, impenetrabilitate. O astfel de combinatie este de dorit in pozitii ce implica sobrietate si este necesara impunerea unui climat rece. Camasa alba asociata culorilor de pamant (sienna, umbra, terracotta si derivatelor acestora), griurilor colorate, bejurilor si nuantelor de verde ori burgund poate transmite ceva mai mult confort din punct de vedere cromatic lasand spatiu deschis pentru comunicare. In asociere cu nuntele pastel ale tuturor culorilor, inclusiv bej si gri pal, camasa alba poate fi perceputa ca un indicator al luxului si transmite mesajul de bunastare. Asociat culorilor solare (galben, ocru, oranj si chiar rosu), albul nu face decat sa potenteze caldura acestor culori vibrante senzatia transmisa parcurgand intregul registru de la caldura confortabila pana la ideea de iritare sau combustie.

Un statut aparte il detine asocierea camasii albe la costumul negru, asociere pe care o recomand extrem de rar tocmai datorita alterarii simbolurilor ambelor articole vestimentare. Atunci cand alegi sa porti aceasta combinatie, alege calitatea indiscutabila pentru a nu fi confundat cu chelnerul sau cu seful de sala si pentru a nu transmite aerul mortuar cu care deseori este asociata aceasta tinuta. Acorda o atentie aparte accesoriilor pe care le alegi pentru aceasta tinuta, acestea vor face in final diferenta. Iti recomand cu caldura sa eviti papionul sau cravata rosie in acest context.

Asadar, alege combinatia potrivita pentru tine in functie de mesajul pe care doresti sa-l transmiti si impresia pe care vrei sa o creezi. Cu putin exercitiu, poti include camasa alba chiar in compozitii casual.

Si nu in ultimul rand, alege intotdeauna un material de cea mai buna calitate, unul texturat, din fibre naturale, care va da inalta tinuta camasii tale albe. Si desigur, daca ai posibilitatea, opteaza intotdeauna pentru avantajele unei camasi barbatesti la comanda.

 

Gina Butiuc

fashion designer

sursa foto: arhiva personala

 

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This