gina butiuc - a fi la moda sau a avea stil

Dicolo de orice tendinte in fashion – sau poate chiar impotriva lor – stilul vestimentar este acel ceva unic si inimitabil pe care adevaratii eleganti il au. Cu stilul te nasti, il ai in sange, asa cum te nasti cu talentul, cu nobletea sau cu inteligenta. Este educabil – in masura in care omul insusi este o fiinta educabila si, deci, perfectibila – dar nu poate fi inoculat printr-o pastila. Poate fi, in schimb, dezvoltat prin exercitiu si  studiu aprofundat. Esti ceea ce esti iar vestimentatia poate transmite mesajul corect despre tine, poate corecta sau poate crea imaginea a ceva – dar nu te va schimba in esenta. Ideal este ca prin infatisare sa transmiti despre tine insuti un mesaj autentic si credibil, fiindca – DA – haina il face pe OM, iar acest lucru este cunoscut si aplicat din cele mai vechi timpuri.

Daca nu te-ai nascut cu aura aceea de glamour pe care fiecare femeie – si tot mai multi barbati – si-o doreste, nu te considera, totusi, o cauza pierduta. Poti invata cum sa abordezi vestimentatia potrivita caracterului tau, conformatiei  fizice, profesiei, momentului din zi sau evenimentului careia ii este destinata, anturajului si … scopului pe care il tintesti. Vestea buna este ca exista trucuri si profesionisti care te pot ajuta in a-ti identifica si construi propriul stil, ca fiecare Eliza isi are Pygmalion-ul ei.

A avea stil insa nu se limiteaza strict la vestimentatie – ci se refera si la calitatea acesteia, la calitatea accesoriilor, a pielii, a parului si a danturii, la forma ta fizica, la fi impecabil din cap  pana in picioare. Si, desigur, toate acestea sa fie in deplina rezonanta cu temperamentul tau, cu modul de a vorbi si de a te purta…

Stilatii, acea casta invidiata si aparent invaluita intr-un nor de intangibil, au in instinct eleganta si spiritul de a face intotdeauna alegerea si combinatia potrivita. La o privire atenta, vei putea observa ca, de cele mai multe ori, imaginea lor nu are legatura directa cu tendintele sezonului, ca stilul lor este construit pe tipare clasice, care nu fac niciodata concesii in ceea ce priveste calitatea iar ceea ce defineste unicitatea fiecaruia este modul de a personaliza tinuta prin acesorii deosebite si, mai ales, prin atitudine.


Gina Butiuc

fashion designer

iulie 6, 2011

Chiar asa este! Stilul inseamna ansamblul tuturor celor enumerate mai sus. Pana si cei lipsiti de stil, transmit asta prin tot ce le apartine, vestimentatie, tinuta, par, unghii, machiaj, mod de adresare s.a.m.d.
E bine ca exista oameni care te pot invata cate ceva, dar din pacate sunt tot ma putini cei ce vor sa invete, mai ales daca asta nu se dobandeste imediat. Majoritatea asa zisilor stilati din ziua de azi trebuie sa arate imediat tot ce au, intr-o singura zi, nedandu-si seama ca de fapt arata ce nu au.

iulie 8, 2011

Iti recomand si „Patricieni, parveniti si alte specii”. Ii vei regasi pe cei la care te-ai referit.

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This