SCHIMBARE DE LOOK

Sunt momente in care, atat femeile cat si barbatii, simt ca o schimbare de look ar da un refresh starii lor de spirit sau chiar au sentimentul ca imaginea lor nu mai corespunde cu cine sunt ei in acel moment. De cele mai multe ori aceasta nevoie intervine dupa o lunga perioada in care imaginea lor nu a beneficiat de update-uri semnificative iar persoana incepe sa resimta o acuta senzatie de saturatie. Am identificat cateva situatii clasice in care improspatarea imaginii este necesara sau chiar mai mult, se impune o transformare radicala.

  1. Situatia in care schimbarea imaginii este o consecinta a evolutiei personale constientizata este cea ideala. Cel aflat in aceasta situatie nu se mai identifica, cu vechea imagine, nu mai gaseste un raport de congruenta intre cel de acum si infatisarea sa. Daca aceasta stare a intervenit in urma schimbarii statusului social, a pozitiei, a varstei si a experientei de viata acumulate ori a accederii la o noua demnitate iar noua pozitie presupune un upgrade al imaginii putem spune ca este situatia ravnita de oricine. Pentru a face aceasta transformare e necesara nu doar adaptarea vestimentatiei la noul statut, cat si o eventuala ajustare a tipului de frizura, a stilului de machiaj, in cazul doamnelor, o reinventare a accesoriilor utilizate. Nu in ultimul rand, ar putea fi necesara interventia unui bun stomatolog-estetician. Cei aflati in aceasta categorie apeleaza frecvent la serviciile unui consultant de imagine fiind cei care considera ca o schimbare de look nu poate fi facuta la intamplare si isi doresc cele mai bune rezultate.
  2. Nevoia de schimbare este simtita intr-un mod imperios in momente in care simtim ca pierdem lupta cu timpul si nu sunt putini cei care au impresia ca si-au pierdut farmecul si nu mai sunt atractivi pentru ceilalti. Sunt cunoscute efectele de ordin psihologic si emotional pe care pragurile de varsta le determina in vietile noastre. Intre acestea cele mai „devastatoare” pot fi cele de la 40 si 50 de ani, atat pentru femei cat si pentru barbati. Desigur, nu toti percepem in acelasi mod aceste schimbari de „prefix” iar pentru unele persoane nu au insemnat chiar nimic si nu au adus cu sine nici schimbari radicale de imagine, nici drame interioare. Este vorba de modul personal in care fiecare gestioneaza aceste momente si cum se reflecta ele in planul exterior. Insa, in aceste momente pot fi binevenite modificari subtile de imagine ce pot improspata nu doar aspectul ci si starea de spirit. Un nou look aduce mai multa incredere in sine iar aprecierea exterioara poate aduce cu sine un sentiment crescut de autoapreciere. Este insa momentul in care se pot face mari derapaje, in functie de cat de puternic este dezechilibrul interior. Acum vom vedea barbati de 50 de ani abordand un stil vestimentar gangsta’ in speranta ca vor recupera cateva zeci de ani sau doamne care vor incerca sa castige lupta cu timpul prin trucuri potrivite la 17 ani. Este necesar a manevra cu pricepere aceste schimbari pentru a se evita acea bariera fragila ce face diferenta intre o imagine proaspata si caderea in penibil. 
  3. Situatiile dramatice din viata noastra vin deseori insotite de o nevoie intensa de a face o schimbare de look. Divortul, pierderea cuiva drag, o situatie de boala, o perioada prelungita de impas, singuratatea, sentimentul de lupta continua – toate pot aduce cu sine dorinta de a te simti „un alt om” in planul imaginii. De cele mai multe ori schimbarile ce decurg din acest tip de situatii ne afecteaza pe termen lung sau foarte lung iar efortul psihic, mental si emotional necesar pentru a le face fata este urias. Mici interventii in planul fizic, al imaginii, pot fi percepute ca mici „batalii” castigate ce au darul de a imbunatati starea de spirit. Este insa si momentul in care deseori se actioneaza impulsiv, se adopta trasformari radicale din dorinta de a lasa trecutul in urma, iar aceste gesturi radicale sunt rapid regretate. Ideal este ca aceste transformari sa fie adoptate cu pasi mici si pe cat posibil reversibili fiindca de multe ori starea de spirit in aceste perioade este fluctuanta iar maine s-ar putea sa iti doresti sa fii „ca inainte”. Deciziile de transformari majore, din categoria interventiilor estetice, de exemplu, trebuie cumpanite intelept si cu sprijinul specialistilor.  
  4. „Marile batalii castigate” aduc cu sine nevoia de reinventare inclusiv in planul imaginii. Sunt acele momente in care episoade traumatizante au fost definitiv depasite iar tu, cel de acum, esti cu totul transformat. Acum ai o cu totul alta perceptie despre tine si despre viata si asta pentru ca esti cu adevarat un alt om. Schimbarile de imagine realizate in astfel de perioade de viata sunt de cele mai multe ori radicale in cel mai pozitiv mod si materializeaza in planul concret renasterea celui ce a iesit triumfator dintr-o mare incercare. Aceste transformari aduc intotdeauna la suprafata o versiune mai buna, mai luminoasa iar cei ce se afla in acest tip de situatii sunt cei care de cele mai multe ori apeleaza la consultanti tocmai pentru a-si intari sentimentul ca isi ofera siesi tot ce poate fi mai bun pentru ei. 
  5. Micile esecuri sau micile reusite vin deseori insotite de gesturi impulsive ce pot avea drept consecinta o schimbare de look uneori nu tocmai fericita. Daca ai avut o cearta cu seful sau cu mama, ori crezi ca partenerul/partenera nu te apreciaza destul faptul ca vei aparea a doua zi acasa sau la job cu parul verde tuns periuta s-ar putea sa nu-ti imbunateasca nici starea de spirit, nici imaginea si nici macar stima de sine. In aceste momente e mai degraba recomandat „shopping-ul terapeutic” ori tratamentele de tip wellness prin care iti poti oferi mici compensatii si recompense ce functioneaza foarte bine pe termen scurt.

Indiferent care este motivul tau pentru a da un refresh imaginii tale, pentru ca rezultatele sa te multumeasca si sa fie cele potrivite pentru tine iti stam la dispozitie pentru consiliere personalizata. Stabileste o programare aici.

 

Gina Butiuc

fashion designer

sursa foto: arhiva personala

 

Pin It on Pinterest

Share This