La inceputul anului, cand am initiat proiectul “Lectia de Stil”, ma asteptam sa fiu realmente asaltata pe Facebook de tinerii mei cursanti. Surpriza a fost sa descopar ca multi dintre  ei erau mai recenti decat mine in retea, ca un numar considerabil si-au facut un profil ulterior cursurilor si ca, in mod surprinzator, pentru cei de varsta medie prezenta in tara Facebook este un must-have. De fapt, se spune ca daca nu esti acolo, nu existi!

E, desigur, o abordare exagerata – dar poate fi un demers interesant sa observi CUM se identifica oamenii in mediul on-line si ca id-ul, avatarul si status-urile sunt o extensie – si o expresie – a stilului personal. Si a complexelor, a proiectiilor mai mult sau mai putin definite, sau pur si simplu a nevoii de evaziune din concret. Iar acum nu mai vorbim despre copii sau tineri.

Dupa ce vii in contact cu id-uri de e-mail din zone ce impun un obligatoriu control al glicemiei dupa ce le-ai traversat ( dulcineea, dulcyk, deea, blondutza, dragutza),  treci prin zona albastra locuita de baby_blue_hart sau  somethingwild ca sa ajungi trasnit in tara unde managerii de regii autonome se identifica drept smileboy sau alte combinatii sugestive – dar care numai spre credibilitate nu te trimit cu gandul. Iar cand primesti cate un cv pentru angajare de la un astfel de id stai mult pe ganduri incercand sa descoperi misterul profesional al aplicantului. In on-line poti fi cine vrei, poti cultiva ce vrei si poti sustine toate cauzele nobile care in lumea reala te lasa complet rece – ca doar de aceea se numeste lume REALA!

Avatarul e si mai edificator fiindca imaginile ilustreaza zone ale corpului din componente nebiodegradabile menite sa traiasca mai mult decat detinatorii lor pentru a vorbi generatiilor urmatoare despre lucrurile de neinteles de azi. Am vazut si un avatar ce ilustra o lobotomie in curs, probabil pentru ca detinatorul se simtea parasit.  De sinapse.

Si nici nu te mai poti simti prea locuit la etajele superioare dupa ce te-ai legitimat intaraFacebook si ai venit in contact cu unii dintre locuitorii ei. Acolo cetatenii cei mai de vaza nu-si creeaza pagini obisnuite, ci pagini de fan. Sigur, exludem faptul ca ei nu inseamna nimic, ca activitatea lor e total irelevanta – daca nu chiar inexistenta! – oamenii sunt CINEVA pentru ca ACOLO au pagina de fan. Mai conteaza ca au zero follow-eri???!!!

 

Gina Butiuc

fashion designer

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This