Nici nu va puteti imagina de cate ori am auzit aceasta remarca: „Mireasa trebuie sa sufere!”. Din acelasi registru fac parte: „Rochia va avea cercuri?”, „Am auzit ca o rochie de mireasa trebuie sa treaca de 12 kilograme. A mea cate va avea?…”

Poate… in Evul Mediu!

Imi place sa le spun din start viitoarelor mirese ca noi am iesit din Evul Mediu. De fapt, nu am fost niciodata acolo. De aceea nu am lucrat niciodata rochiile de mireasa pe „cercuri”. Exista metode ultramoderne de a da volum unei rochii – oricat de mult volum! – fara a folosi ororile de cercuri din sarma care sunt incomode, grele si chiar dizgratioase. Nu mai vorbim de faptul ca atunci cand te asezi gratie acestora rochia ti se ridica direct in fata…

Ca rochia de mireasa trebuie sa cantareasca mult… Hmmm… Trebuie sa stii ca materialele naturale sunt usoare. TOATE materialele naturale. Poliesterul e greu – adica plasticul, ca sa intelegi bine. Si pe langa ca e greu, creaza si efect de sera in interior. Adica, vei fierbe in rochia de mireasa. Dar, vei indeplini mitul: vei fi o mireasa care sufera.

In schimb, o rochie de mireasa realizata din matase – fie ca vorbim de shantung sau duchesse ori voal chiffon, din matase, desigur – va fi usoara si confortabila si iti va oferi senzatia ca plutesti. Furniturile – si in mod special captuseala, fiindca vine in contact direct cu corpul tau – trebuie sa fie, de asemenea naturale pentru a-ti oferi maximum de confort. Pentru volum utilizam furnituri ultramoderne, usoare si flexibile pe care aproape ca nici nu le vei simti. Desigur, nu vei suferi.

Vei putea in schimb sa te bucuri de nunta. De nunta ta, cea pe care ai visat-o de mica. Vei putea sa te simti bine iar peste ani sa-ti amintesti de oamenii dragi care ti-au fost alaturi, de zambete, emotii, lumina si suflet.

Fiindca in secolul 21 mireasa se bucura de nunta ei.

 

Gina Butiuc

fashion designer

sursa foto: creatie Gina Butiuc

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This