Marcate de efortul sustinut al femeilor pentru castigarea statutului de egale ale barbatilor – in plan profesional, social, dar si familial – ultimele decenii au determinat o esentiala mutatie intre sexe – si aparitia unei noi specii de barbat: neosexualul. Daca in urma cu cativa ani exista un adevarat nomenclator al tipologiilor masculine iar toata lumea auzise cel putin de metrosexual si ubersexual, acum barbatul a “evoluat” pana la “perfectiune” si nu pot sa nu pun in legatura noul termen cu cel de “om nou”.

“Barbatul perfect” si-a pastrat calitatile de vanator dar are o profunda empatie, intelege trairile de neinteles ale femeilor, e receptiv la curentele din fashion si a deslusit misterul ingrijirii corporale. El are mai multe geluri de par decat tine iar cand te invita la cina  calculeaza caloriile si e atent ca cele doua frunze si trei pastai pe care le consuma sa se asorteze intre ele, e perfect epilat si cu manichiura impecabila, stie de coenzima Q10, ia melatonina de la 30 de ani fiindca-l sperie trecerea timpului si profita de fiecare vitrina pe langa care trece pentru a-si verifica aspectul in reflexia ei.

Nu-l privi ca pe un extraterestru – ci ca pe un produs al experimentelor tale – fiindca e barbatul asa cum l-ai vrut tu.

Femeia este inzestrata cu o uimitoare putere transformatoare cu care actioneaza deopotriva asupra ei insasi cat si asupra mediului. Si daca ideea de evolutie presupune ca premisa ideea de nemultumire, starea de permanenta insuficienta a femeilor poate fi cosiderata motorul multor schimbari. Femeia si-a vrut barbatul mai sensibil, mai preocupat de aspectul sau si mai atent in raport cu nevoile ei. Dupa sustinute presiuni, a obtinut aceste transformari. A obtinut si drepturi egale, si obligatii egale – dar si concurenta in saloanele de infrumusetare. Iar acum, cand a reusit, ar vrea ca totul sa fie… ca inainte.

Gina Butiuc

fashion designer

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This