Daca ai insuma tot ce se publica intr-un interval mai lung de timp in materie de tendinte in fashion, ai constata cu surprindere ca, permanent, se cam poarta TOTUL. Depinde ce citesti, pe cine urmaresti, cat esti de influentabila si… cat gandesti.

Daca ai tendinta de a adopta fara discernamant ceea ce a postat X cu titlul de axioma, daca te iei dupa ceea ce a scris unul ca e cool numai pentru ca asa a zis el, imi pare rau pentru tine, dar chiar esti personajul perfect pentru revistele dedicate femeilorcucreierulneted. Vestea mare e ca, daca nu te-ai lasa condusa de slogane comerciale, ai descoperi ca majoritatea pieselor din garderoba ta sunt valabile si acum si ca nu e cazul sa arunci totul la fiecare jumatate de an. A, cu mentiunea ca daca in fiecare sezon ai adoptat cele mai agresive directii, daca mereu descoperi ca nimic nu se potriveste cu nimic si in diverse situatii nu ai cu ce te imbraca desi dulapurile tale tind sa se prabuseasca, atunci chiar ai o problema. Doar ca problema vine, evident, din modul in care intelegi tu moda.

Extensii cusute in chipuri de neinteles de propriul par, implanturi prin diverse zone, care ar conduce la concluzia ca acele parti ale corpului ar fi cruciale si, de aceea, trebuie imbunatatite cu componente nedegradabile – dar, “who wants to live forever?” –  sprancenele proprii jupuite pentru a lasa locul unor tatuaje desprinse din filmele de groaza, unghii – false, desigur – care te trimit cu gandul la cataratul in copaci, asezonate cu motive rupestre, cat mai stridente si mai sclipitoare posibil. Iar atunci cand te vrei obligatoriu sexy, iei haine ce plesnesc pe tine sau lasi abdomenul – mai mult sau mai putin apt pt a fi expus – la vedere, fara sa-ti dai seama ca, de cele mai multe ori esti ridicola, daca nu chiar dezgustatoare.

Ai citit ca daca esti deprimata o sedinta de shopping sau o schimbare de look te va binedispune – asa ca te razbuni pe par, fara sa te gandesti ca maine te vei simti mai bine si s-ar putea sa regreti ca l-ai taiat si i-ai dat o nuanta de morcov. Iti schimbi garderoba in speranta ca daca te imbraci ca o harta vei fi mai atragatoare – vestea proasta e ca tot ce reusesti sub impulsul acestor stari e sa arati cat esti de nesigura. Si daca vrei sa stralucesti, nu apela in miezul zilei – al aceleiasi zile! – la toate bijuteriile pe care le ai in dotare, la curelele cu strass-uri si top-urile cu paiete. Cruta-ne retina si distribuie-le pe zile diferite, nu-ti epuiza toate resursele intr-o singura zi si pe un singur grup-tinta. Chiar daca vrei sa traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima, iarta-ne pe cei care vrem sa supravietuim experimentelor tale de fashion, fara terapie pe cat posibil.

Tendintele sunt numeroase. Posibilitatile multiple. Capacitatea ta de a le asimilia si aplica – UIMITOARE! Dezvaluie-ti treptat talentul iar pe parcurs, mai filtreaza si tu, din cand in cand, ceea ce iei din ceea ce ti se serveste. 

“After all, tomorrow is another day!”…

 

Gina Butiuc

fashion designer

 

Write a comment:
*

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This